илюстрация: Google Maps 22,7 млн. лева приходи очаква Община Варна от управление

...
илюстрация: Google Maps 22,7 млн. лева приходи очаква Община Варна от управление
Коментари Харесай

Община Варна планира да продаде имоти за над 17 милиона лева тази година

илюстрация: Google Maps 

22,7 млн. лв. доходи чака Община Варна от ръководство и предписание с парцели – общинска благосъстоятелност. Те ще влязат в хазната от продажби, наеми, концесии и приватизация, излиза наяве от Годишната стратегия за ръководство и предписание с парцели – общинска благосъстоятелност през 2021г., която беше утвърдена от ресорната комисия към Общинския съвет. Това оповестиха от пресцентъра на Общински съвет - Варна. 

От продажбата на поземлени парцели и здания на търг или обществено оповестен конкурс, както и от преустановяване на съсобственост се чака да влязат 17,2 млн. лв.. 2,1 млн. са планувани от наеми, в това число от плажове държавна благосъстоятелност. Очакваната сума от концесии е в размер на 1,7 млн. лв..

В бюджета за тази година общината е възнамерявала разноски за придобиване, ръководство и предписание с общински недвижими парцели и движимости в размер на 8,3 млн. лв.. 4,2 млн. лв. от тях са за наложително отчуждаване – 3,65 млн. лв. за придобиване на земя и 550 хиляди лв. – на здания.Предвиждат се отчуждителни процедури за реализацията на огромния ВиК план, по който ще бъдат построени водопроводи и канализационни мрежи във вилните зони и курортните комплекси на север от Варна. Предстои отчуждаване на парцели и за уголемение на гробищен парк „ Запад “ в с. Тополи.

В разходната част над 3 млн. лв. са планувани за направа на Подробен устройствен план във връзка със пускане на процедурите на отделяне на новата индустриална зона край Аксаково.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР